מחסלים את שינקין!

מחסלים את שינקין!  רחוב שיינקין הפך לרחוב יקר, בורגני ואולי קצת בלתי אפשרי. דמי השכירות הגבוהים, הקניונים התחרותיים שבולעים כל דבר קטן והמראה המחודש והמלוקק של הרחוב לא עושים את העבודה, לא מושכים מבקרים וקונים לרחוב המיתולוגי הזה. כל זה גורם לבעלי עסקים ברחוב לנטוש את המקום ואפשר לראות ברחוב חנויות ריקות ושלטי "חיסול", "להשכרה"  ו"חיסול עד הפרט האחרון" רבים, המעידים על מגמת נטישת הרחוב.

רחוב שינקין, תל אביב צילום: יוסי מטלון

רחוב שינקין, תל אביב צילום: יוסי מטלון

הרוח החיה שהייתה בעבר ברחוב זה הביאה למקום רוח רעננה ניסיונית ומהפכנית, מעצבים מתחילים והרבה צעירים בתחילת דרכם שביקשו להגשים ברחוב זה את חלום העיר הגדולה או חשבו שזה מקום ראוי לפריצת דרך מקצועית, פריצה בעיר מרכזית. ההרגשה של ארעיות אנרגטית שהייתה ברחוב, בכל סיבוב ופינה, הפכה להרגשה של כבדות ומקובעות סביבתית. החומרים, הצבעים והקצב היו מהירים וברי חלוף לעומת הכבדות והדשנות של מראה הרחוב היום.

רחוב שינקין, תל אביב צילום: יוסי מטלון

רחוב שינקין, תל אביב צילום: יוסי מטלון

היום, רחוב שינקין נראה כאילו הוא רחוב אבן גבירול בכיוון אחד, כאילו הוא חציו של רחוב אבן גבירול, זה הזורם לכיוון צפון, רחוב שהוא רחוב "כבד" מבחינת מגוון החנויות  והסחורה שבו ומהיר רק בגלל המכוניות הנעות במהירות מצד לצד. רחוב שיינקין צריך להיות מהיר וחדשני באופי החנויות ובמגוון הסחורה הצבעונית ואולי הרדיקאלית שבו  ואיטי בתנועת כלי הרכב המתגלגלים עליו. איטיות בזרימה של אנשים וכלי רכב מגבירה את כמות הרכישות ובכך מזרימה חמצן כלכלי לחנויות הקטנות והצפופות.

רחוב שינקין, תל אביב צילום: יוסי מטלון

מחירי הנדל"ן ברחוב הרקיעו שחקים ורק מתעשרים אופנתיים יכולים להרשות לעצמם לשכור או לרכוש דירה ברחוב זה. מחירי השכרת דירה לא מאפשרים לבודדים צעירים שהיגרו לעיר מערים רחוקות, לשכור לעצמם פינת מגורים נאותה. הרחוב פסק להיות "מעבדה אנושית" ומשמש כיום כנספח לשדרות רוטשילד.

רחוב שינקין, תל אביב צילום: יוסי מטלון

הסביבה השינקינאית הייתה פעם מקום שבו נרכשו מוצרים חדשים עשויים מחומרים מהפכניים וגישות מהפכניות בעיצוב המוצר. צריך למצב את שינקין על פודיום גבוה יותר, צריך להחזיר את המהפכה לרחוב הזה!

רחוב שינקין, תל אביב צילום: יוסי מטלון

חנויות המותגים ניסו את הרחוב ולא הצליחו כי קניוני תל אביב, רמת גן, גבעתיים והרצלייה מושכים אליהם קהל רב יותר ולכן, יש להחזיר למקום את המספרה השכונתית, בית המאפה המקומי  וחנות בגדים עממית, חסרת מיתוג. יש להחזיר למקום את הרגשת "המעבדה" שהייתה פעם ברחוב הזה. בשינקין חסרה האותנטיות המקורית שחידשה בקביעות את האווירה ויצרה הרגשה של התחדשות מתמדת.

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • nahoumcohen  ביום ספטמבר 23, 2012 בשעה 2:26 pm

    התופעה הזאת פושטת בכל העיר כי העיר תל אביב איננה מתחדשת בקנה מידה מתאים. כל מה שמעבר לירקון הוא כמובן פרוור, ואינו מוסיף דבר. שים לב כי רחוב אלנבי ורחוב בן יהודה עד בוגרשוב הורידו מחירים לריצפה. הכל יותר עני, והדרום עולה צפונה. אבל נראה זוועה…מה אתה מציע? להוריד מחירים? האפקט יהיה הפוך, רמה גבוהה מעלה תחרות וביקוש, בתנאי שיש מי שגר בתל אביב עצמה, וכאן בשינקין זוהי אוכלוסיה נודדת בדירות קטנות. בספרי "אגדה אורבנית" אני מציע כיוון אחר: למלא השטחים בין יפו לצפון הישן, עוד 100,000 איש ישפיעו לטובה בעיר ולא בשכונות. הקרקע של הפושע הגדול: מנהל מקרקעי ישראל, זרוע שילטונית מובהקת ופוליטית. מה? לא ידעת?

  • archinote  ביום ספטמבר 23, 2012 בשעה 6:31 pm

    "רחוב שינקין הגוסס על שולחן הניתוחים', ריכוז כתבות באתר SAF בנושא העתיד של רחוב שינקין.
    http://www.saf.co.il/noa/new_5118

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: