מאה מטרים אורכו ושלושה מפלסים משופעים גובהו של מבנה פתוח המאכלס לא פחות מאלפיים וחמש מאות אופניים. בכדי לחסוך בשטח ליד התחנה המרכזית של אמסטרדם, הקימו בשנת 2001 מעל למים מבנה "ארעי" שכבר עומד שמונה שנים. מבנה זה הוקם במקום כמה מחסנים ישנים שנהרסו ושבהם אוכסנו אותם אופניים.
המבנה שמבוסס בקרקע שמתחת למים ושטחו כ-3000 מ"ר, נאלץ לתמרן את מקומו במים בכדי לא לפגוע בפסי התנועה הימיים הנמצאים מתחתיו. המתכננים התבקשו לעצב מבנה שלא ישען או יגע במבנים אחרים במקום.
מפלסי החניון מכיוון המים, צילום: יוסי מטלון
החניון לאופניים מכיוון תחנת האוטובוסים, צילום: יוסי מטלון
המבנה שהוקם ותוכנן על ידי VMX Architects מהולנד, נראה כאלמנט משופע ולו שלושה פסים, פלטות אופקיות, שעליהם חונים אלפי אופניים. כשהוא נתמך באמצע על ידי עמודים, הבניין נראה כאילו הוא מרחף מעל המים. בגין בעיות של בטחון, המבנה נשאר פתוח וחשוף לכל.
ליד התחנה המרכזית באמסטרדם הקימו חניון לכל נוסעי הרכבות והאוטובוסים. האופניים שלהם מחכים להם, לעת שובם מהעבודה בערב ובכך נמנעת מהם החוויה שיש לנו בארץ מידי יום, פקקים של כלי רכב, זיהום בלתי נשלט ורעש מלווה בעצבנות יתרה. יתרון נוסף, האופניים מאפשרים לתושבי העיר לעשות קצת פעילות פיזית לפני החזרה הביתה, לבית על הקרקע או על המים.
חתך דרך מבנה החניון
מפלסי חניון האופניים, צילום: יוסי מטלון

שבים הביתה לאחר יום עבודה, באופניים. צילום: יוסי מטלון
תגובות
הם אחת הארצות הכי מתקדמות בנושא
זה לא רק חניונים זה גם מקלחות לעובדים המגיעים באופניים למקומות העבודה ועוד
התרבות שם שונה בהרבה היבטים.
היחס לאדם ולסביבה שונה ממה שיש במקומות אחרים.
קבלת האחר, התיחסות מעודנת, שלווה מובנית ובעיקר איכפתיות בלתי מוגבלת מהאדם ומהסביבה.
הרי נניח שאצלינו חולדאי עשה את המינימום בשביל להראות שהוא עשה משהו -יש כמה שבילים בעיר.
הבעיה עכשיו היא כל מה שמסביב – אין מקומות לקשור אותם (הביקוש עולה על ההיצע במאות אחוזים – אין עמוד או עץ חופשי בעיר), הולכי הרגל אינם מודעים לשבילים והולכים עליהם כל הזמן. עד שלא יהיה קמפיין ענק שמסביר שתל אביב היא עיר אופניים ונותן עוד מרחב קיום לדרך החיים הזאת, אין סיכוי שנפח התנועה יגדל, פשוט כי לא עושים לנו את החיים קלים.
מקווה שזה יקרה יום אחד, אולי כשחולדאי יבין שהוא יכול לקנות ככה עוד כמה אלפי מצביעים.
פחות מכוניות, פחות חום ברחובות.
פליטת החום של כלי הרכב מחממים את העיר, גם בימים שחם כאן באופן כללי.
בלי מכונות יהיה יותר קריר ועם אופניים יהיה עוד יותר טוב.