חזיתות קינטיות – Kinetic Elevations

האדריכלים בחברת KPF שבניו יורק תכננו בעלות של 250 מליון דולר, מגדל משרדים המתנשא לגובה של 38 קומות, עבור Morgan Stanley Dean Witter. גורד השחקים הקופסתי והמדורג הזה עטוף בקירות מסך. המתכננים ב-KPF עיצבו מגדל כפי שהם יודעים לתכנן ולבנות מזה שנים רבות. עוד בתהליך התכנון המגדל נמכר ל-Lehman Brothers. מבנה זה שבנייתו נמשכה רק שנתיים והסתיימה בשנת 2002, ממוקם בין רחובות 49 ו-50 על השדרה השביעית במנהטן, ניו יורק.
 
במבט מהיר אפשר מיד להבחין כי במגדל זה השתמשו בקירות מסך שתוכננו ועוצבו במספר רב של צורות, חומרים, צבעים וקצב משתנה של האלמנטים האופקיים והאנכיים בכל נפח ונפח. הגיאומטריה המעטפתית משתנה כאן מחלל אחד לחלל השכן. כמו כן, המסה נסוגה מנפח לנפח כנדרש ע"פ החוק בניו יורק סיטי. לכן, המשחק הוויזואלי מתרכז במעטפות השונות של המבנה ולא במסה הנפחית הנסוגה, המשעממת והמוכרת לכל.
 

מקור: KPF

יתרה מכך, בסיסו התחתון של המגדל , הפודיום התחתון שלו שמכיל חנויות ומסחר, עטוף כולו, קשור ברצועות של אלמנטים מוארים הכלולים בהרכב של קירות המסך. רואים 3 רצועות אופקיות נעות במהירות, LED Bands, שצבען משתנה כל הזמן ויוצר חזית אקטיבית, דינאמית מאוד, הנוגדת למסות הכבדות והמוכרות של המגדל עצמו.
 
הפיסול הקינטי על החזיתות הפאסיביות, גורם לחזיתות להיות אקטיביות, מסתובבות, עוטפות בתזוזה. הצבעים הנועזים והתנועה הוויזואלית האקטיבית מאוד שעל חזיתות המבנה, עובדות ביחד עם המרחב העירוני, האולטרה אקטיבי שנמצא בין המבנים בסביבת המגדל. החזיתות הפיסוליות זזות, נעות, נגררות, מתרחקות, ניתקות, יוצרות דינאמיות מרחבית קונטקסטואלית. חזיתות המבנה הנעות והמוארות הן חלק מהמבנה, הן לא בולטות או מודבקות, הן לא מחביאות ומכסות משהו – הן המבנה עצמו!

 

צילומים: יוסי מטלון

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: