בית גבריאל – בית שלום

בשנים שבהם הייתה תקווה גדולה והעתיד היה קצת יותר ברור ומבטיח נפתח "בית גבריאל" לקהל הרחב. בשנת 1993 נפתח מרכז התרבות, בית המפגש, בית לאומנויות, "בית גבריאל" ע"ש גבריאל שרובר, בנה של הגברת גיטה שרובר שהגשימה את חלומה לבנות מרכז תרבותי ע"ש בנה. מבנה זה ממוקם על הגדה הדרומית של  הכנרת, ליד צמח. הוא משקיף בעין אוהבת ומלטפת לעבר הגולן ופסגת הר החרמון.

זהו מקום שאפשר לראות בו סרט טוב באולם מרווח ומשוכלל, לשמוע מוסיקה, לאכול, לשתות ולשוחח. אפשר גם להתכנס בו לציון אירוע ציבורי או מפגש פרטי. יש במקום גם אולמות לסמינרים והרצאות. אפשר ואפילו רצוי לשוחח במקום המיוחד הזה, אודות השלום, כל שלום, כפי שעשו בעבר כמה מנהיגים בולטים. ב"בית גבריאל" אפשר לצפות במופעי אומנות, אפשר לראות תערוכות ציור, צילום או פיסול. חלק מהאמנים המציגים שם ידועים ומוכרים לציבור וחלקם אנונימיים לחלוטין. אפשר גם לשתות קפה קר במסעדה המרווחת שבמרכז הבניין.

המבנה העדין מורכב מכמה גושים המחוברים יחדיו למתחם אחד על ידי מעבר מרכזי. הגושים יכולים להיות חצרות פנימיות או חללים סגורים. המרחבים והחללים לפעילויות השונות מקובצות לצידי המעבר. מסביב למבנה נראה לכל גן פסטורלי רחב עם טיילת ומדשאות מטופחות למרגלותיו. הטופוגרפיה של הירק מסביב עוצבה בשיפוע לכוון מי הכנרת. המרחב הפתוח העצום מאפשר התכנסות של מאות אנשים גם מחוץ למבנה. מרכז הבניין שהוא גם בית הקפה ומסעדה, משמש כמקום המתנה, מפגש ומנוחה. חלל זה מעוצב כיער קסום מלא עצים וממנו מתגלה נוף הכנרת והרי הגליל והגולן. מקום רגוע, מקום שלו, מקום מאופק, מקום שהוא טוב לגוף ולנפש.

המרחב המרכזי הוא פשוט בנפחו. עמודי ברזל מעוצבים בצורת עץ, יוצרים במקום תחושה של טבעיות, של חופשיות טבעית. הם יוצרים חלוקה פיוטית, טבעית, לחלל הפונקציונאלי. למרות החומר הנוקשה והאכזר המייצר את העצים, עוביים הבלתי מורגש מקטין את הניגוד שבין החומר והמסר הטבעי המפויס. עמודי הברזל, העצים המלאכותיים, הם למעשה האלמנטים שנושאים את הגג הגבוה, הם גם יוצאים באופן טבעי למרפסת המבנה וכך יוצרים את המשכיות הגג שמטיל צל על המרפסת הפתוחה לכנרת.

חומרי הבניין ופרטיו מאוד ברורים, פשוטים ורגועים. העץ ביחד עם האבן הטבעית העדינה בצרוף העצים והפיתוח הסביבתי המושלם משרים על המקום הרגשה של אחידות ונינוחות ביחד עם הרגשת נופש, חופש ורוגע.

למרות שהמקום מתוכנן בצורה מעניינת ומתוחכמת, המבנה כולו, בחומר ובצורה, בקצב ובקנה מידה, משולב בצורה מעולה עם הטבע והפיתוח שמסביב. ככל שעובר הזמן, המבנה הולך ומשתבח. המגע שלו עם מי הכנרת הוא מינימלי, הוא למעשה מעצים את חשיבות הכנרת שנושקת לו. המבנה נמוך ומחמיא לסביבה, הוא מתחשב בדעת אחרים, שכניו, הוא עובד עם כל מרכיבי הנוף בהתאמה מוחלטת. הבניין והסביבה לא יוצרים תחרות, לא גורמים למהפכות , לא משנים את הטבע, לא נלחמים על ההגמוניה. ביחד ובהסכמה הם יוצרים הרמוניה, משלימים אחד את השני ויוצרים מרחב מושלם. מרחב שנוסך את הרגשת השלום, מקרין את הרגשת היצירה ביחד עם הפיוס, ההפוגה  והשלום, שלום הנושק לכל חלקי המרחב הזה.

אדריכלים: אולריק פלסנר ודן ווינמן עם ארתור ספקטור ומיכה עמישר

עיצוב פנים: דורה גד

 

צילומים: יוסי מטלון

 
פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • אילן  ביום ספטמבר 16, 2004 בשעה 6:01 pm

    בית מדהים, שווה לעצור שם , להסתובב בית התערוכות, לשתות קפה קר ולחוות את המקום, את הבנין המדהים שמשתלב בצורה טבעית עם הקיים.

  • יולי  ביום ספטמבר 16, 2004 בשעה 6:47 pm

    הקטנות, אלו שמהוות אתנחתא לכל חווית הכנרת ומצליחות לקיים מיני חוויה, מנותקת ומנתקת בקנה מידה שונה ואינטימי.

  • נמרוד  ביום ספטמבר 18, 2004 בשעה 11:24 am

    יופי של רשימה, יופי של מקום.

  • מזי חיון  ביום אפריל 30, 2006 בשעה 8:10 pm

    בחיפושי אחר טיול למתנדבים בעיר מגוריי ..החלטתי לבדוק את המקום " בית גבריאל " שמעתי עליו וראיתי אותו כאשר נחתם הסכם השלום..אז..לפני שאני מבקרת כבר רוצה להגיד שזה מקסים מקסים ומרגש… מקווה לחזור להוסיף תגובה נוספת לאחר הביקור

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: